Thursday, 14 June 2012

wedding fever !!

assalamualaikum ^_^

hahahha..rindu korunk...
sebenarnya da lama dayah nak update entri ney tapi x sempat..almaklumla kan business women..hehehe
dah2,,perasan pulak..tgok da kembang abes dayah..hahaha..okey2,,hari ney sebenarnya nak ckp pasal wedding kakak dayah..alhamdulillah semuanye bejalan lancar sgt mahupon sebelah family dayah ataupon sebelah pengatin lelaki...

25/05/2012
tarikh yang bermakna sgt buat akak dayah..nak tawu ape??haa,,hari ni akak dayah akad nikah..memang bermakna sgt bg dye..hari dye diijab kabulkan dan sah menjadi isteri org..hehehe..best kan..x sabar pulak..ahahaha..nampak x kegatalan dayah di situ..heee..okey2..kat bwh ni dayah ada sediakan sikit gambar2 sepanjang hari nikah..tgok la.. >.<




26/5/2015
hari ni hari kenduri rumah dayah..memg sume pinky2 laa..sweet n comel sgt2..baru ckp nak pakai kawen t..tp akak da amik x pe laa..redha je la..hahaha...okey..tgok je la yg bawah ney..hehehehe


27/07/2012
tema dye turquies..btol x??ahahah..senang biru je laaa..heee
ney sebelah pengatin lelaki..


dalam byk2 gambar tu an..gambar sape yg paling banyak..ahahahah
okey2,,ni je laa yg dayah nak tunjukkan..so tgok la..heeee

Sunday, 3 June 2012

terkejut berok

assalamualaikum

hari ni entri dayah akak mengembirakan ckit..dalam sebok2 buat persiapan perkawinan n akad nikah akak dayah yg tengah berdebar bergelar isteri org tu dayah lagi la berdebar beratus2 kali dari dye..hahaha
memg menakutkan bila kena tunggu 3 hari result baru nak kuar..kawan2 yg lain semua da check 18 mei 2011..malangnya yg dayah punya x boley check..ney semua disebabkan POLISAS tersilap update tarikh yg sepatotnya 21 mei 2012..huhu..memang menakutkan dan terpaksa pulak tggu 3 hari...btol buat suspen..hahaha..rasa menyesal sgt g putrajaya 18 mei 2012 tu..balik je KEDAH result pulak x nak kuar..memg geram gila..nasib blom gila..hahaha..tp 21/5/2012 tu time tghari dan org lain sebok buat keje..dayah msok bilik n on9 fb..terok kan..hahaha..bila dapat je web utk check result..huh!! berdebar yg teramat..tp bila tengok je reselt sem 2 ni..alhamdulillah..okey dari sem lepas..x de laa mak nak bising lagi..haha..waloupn x sebagus mana kan..hee
ni la result exam dayah unyuk sem 1 dan sem 2


sem 1


sem 2

alhamdulillah..meningkat jgk akhirnya..x sia2 asyik kena marah dgn mak..hahaha..walaupun tension pikir  pasal interview tuh..akhirnya result dayah lagi okey dari sem lepas..bersyukur sgt  >.<



Berita Gembira



assalamualaikum semua..

dah lama agaknye x update blog ney...hampir 6 bulan jugak laa kan...sllu bz dgn study mana lagi dengan futsal...kalau ikutkan hati memg x nak main futsal tuh..dah la kaki bengkak pastu panas pilak..huhuh!! memang x tahan...di sebabkan mark utk final exam je dayah terpaksa relakan hati ney main jugak futsal tuh...ayat x macam x rela je laa..hahaha...

alamak...malalut panjang pulak..hahaha
dah lama nak nak buat entri tentang berita yang mengembirakan ney..tapi hari ney baru sempat..dah hampir sebulan pon..haha...sebenarnya dayah ada 2 berita gembira..
first ialah dayah dapat hostel lagi sem depan..mesti korang x percaya kan..tp ney la kenyataannya dan ramai jugak yg pertikaikan tetang ney..kalo ikutkan hati memang sedih laa..nampak sangat yg dayah ney jahat..tp kalo kena tangkap pasal pakaian tu memg biasa la..heee..mesti korang pon x percayakan..tp tgok laa sendiri buktinya..haha..

amacam??hahaha

berita gembira yg ke dua ney x de laa gembira sgt..sedih lagi byk kot..korang mesti x sabar nak tawu kan2..hahaha..sedih weh nak cyte..sebenarnya dayah dapat interview SPA untuk 10 JAWATAN SEPARA PERUBATAN...kalau ikutkan hati,,dayah memang x nak..dayah nak habiskan DIPLOMA AKAUNTANSI dulu..tp x kan nak tolak rezeki yg dah datang kan..gaji pon tinggi..kuar je dah ada jawatan PEGAWAI PERUBATAN..bukan senang kan...2 hari sebelom dapat interview tu dayah sedih je tgok member2 dapat interview tp dayah x..apa lagi..dayah pon terus la amik fon mcj abang suruh dye try check dapat ke x...tgok bertapa jeleznya tgok kwn2..terok kan..hahaha..tggu 2 hari je lepas tu mak call dayah dapat interview..ya Allah,,terkejut gilaa sampai nangis..nangis sbb dayah x nak!!!time tu pulak nak exam..pikiran punya la serabut..nak nangis..along pulak suruh diet..hahaha..bodoh kan dayah..
tp masa yg sama dayah tetap bersyukur dgn kurnian tuhan kepada dayah..bkn senang kan..
dan tulah 2 berita yg dayah nak kongsikan ^_^



Saturday, 28 April 2012

sakit sangat

assalamualaikum semua. . .


dah lama rasanya x update bl0g ney. . . tetiba pulak rasa nak buat entri baru setelah 5 bulan jugak la x menjeguk. . .hahaha. . tensi0n stdy + tensi0n exam. . .tiap2 mlm td0w lambat. . . tetiba exam2 mcm ney pulak terasa hati dengan dye ney. . .time2 skunk jugak la hati ney nak terasa. . .kalo b0ley nak buang je hati ney kalo boley. . .geram sangat! ! ! .ya Allah. . .nape la jadi macam ney. . .nape dye buat aku mcm ney. . .dulu dye dah buat dayah hilang percaya ngan dye. . . lepas tu dayah dah cuba pupuk kepercayaan tu balik kat dye. . .dayah engat dye dah lupa *orang tu* tapi x sangka dalam diam dye buat dayah mcm ney. . .tapi dayah tetap diamkan. . .mungkin tu terbaik utk dye ngan dayah. . .tu boley sedapkan hati dye. . .terserah saje la kalo tu yang dye sendiri yang pilih. . .apa yang dayah nak ckp org x penah main2kan perasaan dye. . .org tunggu dye mcm yang dye nak. . .org buat semua yang dye nak. . .org ikut je. . .tp tg0k la dye sendiri yang buat org mcm ney. . . org diamkan je semua yang org rasa. . .

ya Allah. . .terima kasih sgt2 sebab tabahkan hati org. . .
terima kasih sangat dgn dugaan ney..

hahahaha. . . entri ney sekadar main2 jer. . . tension stdy akaun sebenarnya. . .malas nak stdy tetiba lak rindu dye bl0g kesayangan dayah ney..


okey kita layan dan pahamkan lagu ney kejap ea =)