Saturday, 24 December 2011

selamat ulang tahun sayang


24 DISEMBER 1992

hahaha. . .hari ney maka genap la umor dye yang ke-19. . .
happy birthday sayang. . .semoga lebih matang yarh. . .jge diri tuh. . .jangan gatal2 sangat tau. .hahaha. . .makan jangan lupa. . .ntah berapa kali da pesan kan. . .mesti dah menyampah an. . .hahaha. . .belajar rajin2 n sambong degree lak nanti. . .
hurmm,,da x tawu la nak ckp apa. . .nak tulis p0n macam sama je semua yang da ckp. . .hahaha. . .yang penting kita syg awak. . .hehee
hahaha. . .mesti k0runk pelik kan n mesti nak tawu entri ney t0k sape an. . .nak tawu jawapan dye???
rahsia la jawapan dye. . .nanti dayah cakap ea. . .heeee. . .jangan marah n jeles auw. . .hahaha

n
lagu ney khas untuk SAYANG



Wednesday, 21 December 2011

>>>me0n yang encem

hahaha. . .da dua hari dayah sampai POLISAS ney. . .best+memenatkan. . .sakit badan p0n ada jgk. .hahaha. . .yela,,dapat kamsis tingkat 3. . .bukan senang nak naik sampai atas tu. . .seksa jugak la dapat nak sampai bilik tu. .sebelum ney senang lenang je dapat dapat paras kos0ng an. .tgok sem 2 ney,,terus dapat tingkat 3. . da la jumpa MEON yang gatal tu tiap2 ary. . .kena kejar lagi. .bukan senang tau nak lari. . .penat gila bila jmpa yang gatal ney. . .sakit hati bet0l la nak jumpa MEON tu tiap2 ary. .sakit kaki aq tau. . .hahahaha. . .tapi dayah x de la marah sangat ngan MEON tu p0n sbb dye encem. .sejuk ckit mata ney nak tgok kan tiap2 ary wal0pn asyk kne kejar je ngan dye. .

mesti k0runk nak teng0k kan c MEON ney. .hah,,tgok gambar bawah ney. .
encem kan??hahah

meon

Sunday, 18 December 2011

sweet gila bapak yang ney =)



 
assalamuaaikum. . .
haaa,,,dayah nak korunk tegok video ney. . .wajib tg0k jugak mcm mana p0n. . .best sangat n sweet abes la. . kalo dayah jadi p0mpuan tu p0n dayah terharu gila bila ada yang sanggup melamar kita mcm tu. . .tp bukan maks0d dayah nak camera nikon tu tp telusan hati ariff tu. . .memang terharu gila n comfom nanges kal0 dayah jadi p0mpuan tu. . .n sweet sangat dapat laki mcm tu. . .romentik gila la. . .n last dayah harap k0runk bahagia. .dan  doakan dayah dapatkan jodoh mcm tu jgk. . .amin =)


wajib tg0k yg ney
 

Saturday, 17 December 2011

t0k FOLLOWER KE-50

assalamualaikum semua
hah.!! ary ney dayah nak kasi hadiah wat follower dayah yang ke-50. . .sape sangka selama 1 bulan 10 ary ney  dayah buat bl0g ney. . .akhirnya mencapai jugak angka 50 tu. . .thanks kepada semua yang memberi tunjuk ajar kepada dayah selama ney. . .s0b3~*terharu*. . .mesti k0runk x sabar kan nak tawu sape follower dayah yang bertuah tu. . .jeng3~. . .ney la org ney Farah Sulastree. . .dye la follower dayah yang bertuah ary ney. . .kalo k0runk nak tawu orgnya cute+comel+cantik+sweet+baik n segala2nya la. . .kalo nak kenal dye ney dengan lebih rapat. . .k0runk klik je nama dye yang atas tu. . .hahahaa. . .x abes2 nak pr0mote org. . .da macam mak ayam lak. . .hehehe. . .sape yang x dapat tu. .nanti dayah kasi hadiah lain ea??kita wat contents yang best lagi . . .
n
bawah ney hadiah untuk follower dayah yang bertuah tu..tahniah fara   ^_^ 



k0runk mesti nak tg0k an muka si Farah ney. . .
ney la tuan teddy bear ney skunk
Farah Sulastree

Friday, 16 December 2011

luahan rasa



assalamualaikum =)

ntah la. . .sebenarnya dayah p0n x tawu apa yang nak tulis dalam entri ney. . .dayah x tawu ngan sape dayah nak luahkan. . .n dayah sendiri x tawu mcm mna nak luahkan rasa hati dayah. . .semuanya macam da berubah sekelip mata. . .sunyi n kosong je yang dayah rasa. . .kal0 boleh dayah nak menjerit kuat2 biar dye tawu apa yang dayah nak cakapkan. . .xpe la,,pape p0n hanya lagu2 ney je yang dapat luahkan segala2nya perasaan yang dayah rasa skunk. . .wah!! sumpah kot nak nanges tulis entri macam ney. . .jiwang je kan. . .hahahaha





Thursday, 15 December 2011

apa yang korunk paham??


Kita mengambil 1 MINIT untuk menemukan seseorang yang istimewa, 1 JAM untuk menghargainya, 1 HARI untuk menyukai dan menyayanginya, tetapi memerlukan SELURUH HIDUP untuk melupakannya...

sedih kan kal0 jadi macam ney. .s0b3~
 


thanks sudi baca. . .hope k0runk epy. . .datang lagi nanti =)

Monday, 12 December 2011

hanc0r jer result






memg sedih la bila tg0k result dayah. .kalo k0runk x caya tg0k la sendiri kat bawah ney. .ter0k an. .malu p0n ada. .huhuhu

                  
                       







NAMA
: NUR HIDAYAH BINTI ABU YAZID
SEMESTER
: SATU


NO. PEND
: 02DAT11F1006
KURSUS
: DIPLOMA AKAUNTANSI


NO.KP
: 930126026080
TARIKH
:12 DIS 2011



































KOD
MODUL

JAM KREDIT

GRED

NILAI MATA

MATA KREDIT

STATUS


AA101
PENDIDIKAN ISLAM 1

2

B+

3.33

6.66

LULUS
AE101
COMMUNICATIVE ENGLISH 1

2

B-

2.67

5.34

LULUS
AR101
KO-KURIKULUM 1

1

A

4

4

LULUS
BC101
APLIKASI KOMPUTER

1

A

4

4

LULUS
PA101
FUNDAMENTALS OF ACCOUNTING

3

A

4

12

LULUS
PB101
STATISTICS

3

B-

2.67

8.01

LULUS
PB102
MICROECONOMICS

3

C

2

6

LULUS
PM101
PRINCIPLES OF MARKETING

3

C+

2.33

6.99

LULUS

KEPUTUSAN
:KEDUDUKAN BAIK
PNM
:2.94

    HPNM
:2.94



Friday, 9 December 2011

kawan sape ney??




assalamualaikum sume. .
entri ary ney dayah nak cyte tentang kawan dayah aka bestfren kat fb tu. .
orgnye okey la boley jadi sekepala ngan dayah..nak kata encem or x tu korunk tegok la sendiri. .yang penting dayah enjoy jadi kawan dye. .memang spoting abes la. .kal0 ktrunk nak kenal ni name fb dye Muhamad Asyraf. .ramai2 add dye bagi porpular cket budak ney. .hahaha. .jahat gak dayah ney jual kawan2. .


Muhamad Asyraf



yang bawah ney pulak memang bt0l bff dayah yang paling dayah sayang. .mandi+makan+tid0r semuanya skali. .memang x ley dipisahkan la. .hahaha. .sllu gak dye belanja dayah makan x p0n kasi dayah pinjam duit dye kal0 mals nak g atm. .dye la segalanya bagi dayah. .nak tawu sape x??Syera Delaira la. .dye ney roomate dayah. .semua nak wat mesti bersama. .sweet x. .hahaha. .kalo nak kenal dye add la dye di fb anda. .hahaha. .bawah ney ad gambar dye. .tg0k la. .cute kan. .mcm tuan tulis ney jgk. .hahaha


Syera Delaira


tu je la utk hari ney. .sebenarnye x de idea pon nak wat cyte pe kat blog ney. .s0 da alang2. .promote je la kawan2 dayah ney. .hahaha





thanks sudi baca. . .hope k0runk epy. . .datang lagi nanti =)

Thursday, 8 December 2011

Andai lelaki tahu


Andainya lelaki tahu..Apabila seorang perempuan jatuh cinta,lelaki itu tidak semestinya punya segalanya tetapi lelaki itu adalah segalanya di hatinya. 
Andainya lelaki tahu..Apabila seorang perempuan itu mengalirkan air  mata, itu bukan bermakna dia lemah, tetapi dia sedang mencari kekuatan untuk terus tabah menyintai lelaki itu. 
Andainya lelaki tahu..Apabila seorang perempuan marah, memang dia tidak mampu mengawal perasaannya tapi percayalah, itulah maknanya dia sangat mengambil berat dan menyayangi lelaki itu. Lihat saja pasangan yang baru bercinta, mereka jarang bergaduh. Tetapi percayalah semakin bertambah sayang mereka pada seseorang, semakin pula banyak pertelingkahan yang berlaku. 
Andainya lelaki tahu..Apabila perempuan bercakap banyak, dia tidak pernah bermaksud untuk membuat anda rimas, tapi dia mahu lelaki mengenalinya dengan lebih dekat. 
Andainya lelaki tahu..Apabila perempuan berkata dia mahu anda berubah, itu bukan bermakna dia tidak mahu menerima anda seadanya, tetapi dia mahu menjadikan anda lebih baik, bukan untuk dirinya, tetapi untuk masa depan anda. 
Andai lelaki tahu..Apabila perempuan cemburu dan tidak percayakan anda, bukan bermakna dia tidak sayang..tetapi dia terlalu sayangkan anda dan masih mengangap anda anak kecil yang masih memerlukan sepenuh perhatian. Kadang2 dia terlalu risau sekiranya terlalu percaya, anda akan mengkhianati kepercayaan yang diberi. Naluri keibuannya sangat kuat. Dia hanya mahukan yang terbaik untuk anda. 
Andai lelaki tahu..Apabila perempuan merajuk, jangan kata dia mengada-ngada. Dia bukannya mahu dipujuk dengan wang ringgit atau hadiah sedozen, tetapi cukup dengan perhatian yang boleh buat perempuan rasa dihargai. 
Andai lelaki tahu..Apabila perempuan jarang mengatakan ‘i love  u’, itu tidak bermaksud dia tidak menyintai tetapi dia mahu lelaki itu merasai sendiri cintanya, bukan hanya hadir dari kata-kata tetapi juga melalui bahasa tubuhnya. 
Andai lelaki tahu..Apabila perempuan kata dia rindu sama kamu, dia benar-benar maksudkannya. Apabila berjauhan, bayanganmu akan sentiasa bermain di mata. 
Andai lelaki tahu..Apabila perempuan kata lelaki lain itu lebih baik dari kamu, jangan percaya kata-katanya kerana dia hanya mahu menguji kamu. Dia mahu melihat sejauh mana  kamu sanggup menjadi yang terbaik di matanya. Walaupun sebenarnya memang kamulah yang terbaik di hatinya. Selagi dia dengan kamu, percayalah, walaupun perempuan menganggap masih ramai lagi yang lebih baik di matanya tetapi di hatinya, kamu tetap yang terbaik. 
Andai lelaki tahu..Apabila perempuan menjadi degil, dia bukan bermaksud untuk menjadi degil tapi dia mahu melihat sejauh mana lelaki itu mampu bersabar dengan kerenahnya. Percayalah, hati perempuan itu sangat lembut. Andai kena caranya, jangan terkejut kalau akhirnya dia menukar fikirannya dalam masa sesaat. 
Andai lelaki tahu..Apabila perempuan berkata, “tolong tinggalkan saya!”, dia tidak bermaksud menyuruh anda pergi selamanya. Dia hanya mahu menenangkan fikirannya sebentar saja. 
Apabila dia kembali tenang, percayalah dia akan mencari anda semula. Itu tandanya dia benar-benar menyintai anda. Perempuan sukar untuk mengawal perasaan. Dia terlalu emosional. Tapi dialah yang paling menyayangi anda dan sangat sensitif dengan perubahan pada diri anda. 
Andai lelaki tahu..Sememangnya Allah menciptakan lelaki dan perempuan itu dengan perbezaan yang tersendiri. Tetapi sekiranya mereka saling memahami, mereka akan saling melengkapi dan menyempurnakan . Perempuan itu diciptakan oleh Allah indah sekali. Di sebalik air matanya, tersimpan seribu satu kekuatan yang bakal menjadikan seorang lelaki itu merasa selamat bersamanya. Biarpun zahirnya perempuan itu tampak lemah tapi dia punya kekuatan tersendiri yang bisa menggoncang dunia dan mungkin bisa pula membuat lelaki menjadi lemah kerananya. 
Jadi hargailah kehadiran seorang perempuan dalam hidup anda kerana dia didatangkan bukan dengan kelemahan sahaja tetapi dia juga ada kekuatan untuk menyongkong anda dan membuatkan hidup anda lebih sempurna. Dialah yang bakal menjadi perempuan bekerjaya, isteri juga ibu yang terbaik untuk anak2 anda





thanks sudi baca. . .hope k0runk epy. . .datang lagi nanti =)


Wednesday, 7 December 2011

kar!pap



assalamualaikum semua....

ary ney dayah nak tunjuk kat k0runk hasil kerja tangan dayah iaitu karipap utk ENCIK MIMPI. .tapi x semua la dayah wat sendiri. .mak dayah wat inti. .yang lain dayah wat. .k0runk mesti x sabar an nak tg0k karipap ENCIK MIMPI dayah an. . .tggu jap ea. . .




ney tepungnya saje wat bentuk muka. .hehe

haha. .macam main masak je la dayah ney

cantik je an dayah wat. .(perasan)



       
ney la hasilnya selepas di goreng =)
agak buruk an selepas di goreng

haa. . .amacam??teliur x tgok karipap dayah. .walop0n x berapa jadi an. .tapi kira okey la. .k0runk yang rasa nak order tu boley la tempah skunk. .karipap ENCIK MIMPI ney terhad sangat. .s0 boley2 la order skunk. .hehe




thanks sudi baca. . .hope k0runk epy. . .datang lagi nanti =)

Tuesday, 6 December 2011

ENCIK M!MP!



assalamualaikum semua. .

b0ring sangat cuti sem ney. .x tawu nak wat apa kat umah. . .makan+tid0+on9+tid0 balik tu jer keja dayah sepanjang cut! sem ney. . .tgokk la badan ney da makin sihat p0n. .hahaha. . .tapi sedih lak dah nak kena balik kuantan 19/12/2011 besday mak lak hari tu. . .wah.!! sedih gila nak kena tinggal KEDAH ney. .huhuhu. . .tg0k da lari tajok lak dayah ney. . .sebenarnya dayah nak cyte pasal ENC!K MIMP!. . .dayah suka sgt cara dye nyanyi. .memg best abes la. .hahaha. .k0runk tengok la lagu kat bawah ney. .dayah jelajah kat utube. .kalo  x caye best suara dye k0runk dengar la sendiri. .hahaha



ney lagu pembukaan untuk entri kali ney n memg sesuai la sebagai kita umat Islam. .lagu pembukaan ney sebenarnya dari tafsiran suruh al-Fatihah. . .syahdu je kalo kita dgr. .s0 dengar la ENCIK MIMPI nyanyi..
   
video
pembukaan


ney lak lagu ADAM AF yang di nyanyi kan semula oleh ENC!K MIMPI. . .dayah x suka pon ngan tuan punya lagu ney nyanyi tp bila dinyanyikan balik oleh ENCIK MIMPI ney terus dayah suka. . .nampak sgt gediknya. . .haha
video
benar-benar cinta


kalo k0runk dgr lagu yang last ney memg geli hati abes . . .memg kelakar lagu ney. .kalo msok maharaja lawak comfom menang. .hahaha. .k0runk layan la lagu ney. . =)
video
price tag



huh!! akhirnya habis jugak. .penat punya penat tggu lagu ney habis download. .yahoo!! akhirnya habis walopn 3 je. .hahaha. .lebih2 je dayah ney. .papehal pon h0pe k0runk layan dgr lagu tu. . .sebenarnya dayah malu nak ckp yang dayah da jatuh hati dengan ENC!K MIMPI. .hehehe. .tapi k0runk jgn salah anggap pulak tau. .just suka sebagai peminat. .tu je. .hahaha

 


thanks sudi baca. . .hope k0runk epy. . .datang lagi nanti =)

Monday, 5 December 2011

dulu dan sekarang

assalamualaikum semua...
sebenarnya dayah nak cyte pasal  telefon bimbit..paling senang fon la. .budak2 zaman skunk kalo x de fon memang x boley diam an. .ad je sanggop wat macam2 untuk dapatkan telefon bimbit an. .tg0k skunk pelajar skola rendah pon da ad f0n. .dayah dulu f0rm 1 baru merasa ada f0n sendiri tu p0n belas ehsan dari kakak dayah tu. .hehe. .yela kecik da gatal nak guna f0n sgt an. .dye pon kasi la yang f0n dye da gne. .buruk pulak tu. .nasib la time uwh x banyak sgt fon yang canggih ni. .kira time uwh dayah guna f0n mahal lagi la dar! kawan2 yang lain. .haha. .n ney la fon yang first time dayah guna dlu

l
l
l
V

haa,,ney la f0n yg first dayah guna masa form 1


tapi an dayah sempat guna 2 ta0n lebih je fon ney sbb kne curi kat bus st0p. .takot gak nak balik umah time tu sbb x tawu macam mana nak ckp ngan mak abah. .nasib la balik tu kena marah jap je..mgkin ad hikmahnye kot. .yela time yang sama tu dayah da nak PMR pon. .pandai pencuri tu an. .sedih gak la x de f0n. .asy!k guna yang mak je. .maklum la. .gah gatal an time uwh. .tapi skunk da x lagi. .hehe. .pas je exam tu dayah dapat f0m akhirnye. .tu pon bekas abg dayah guna jgk. .sedih betol dapat fon yg bekas da guna. .haha. .n ney la f0n tu..

l
l
l
V

mase f0rm 4. .kira canggih gak la. .hehe


da dapat f0n ney pew ag..maen blutut la an. .yela gah bodoh time uwh. .yang last tu time sambut ary raya kat skola. .ape ag, ,sakan la kte0rg main blutut gambar la, ,lagu la sampai msok virus f0n ney. .guna je makan kredit. .last2 da x tahan tukar lak ke f0n ney. .tu pon bekas akak gak. .dayah ney mcm pengemis je an. .haha. .niey la fon dayah guna sampai habis SPM. .

l
l
l
V

guna lagi skunk sbgai fon ke 2



dapat ja result apa lagi. .mintak hadiah la dari akk n abg. .dapat la RM 450. .da dapat tu terus la g beli f0n baru. .hehe. .mula nak beli bb tapi duit x ck0p. .nak beli XPERIA tp 500 lebih time tu..jadi dayah amik je la SAMSUNG CHAT 335 ni. .sbb dye ad wifi..senang cket nak guna internet free t. .
n ney la f0n terbaru dayah. .tapi da burok da skunk. .haha

l
l
l
V

f0n kesayangan dari usaha sendiri


habis sudah cyte dayah. .tggu t pilak yang terbaru dengan f0n yg terbaru iPhone 4. .hehe(berangan je)


Saturday, 3 December 2011

3 Disember


assalamualaikum semua. . .

nak cyte ape ek??
x tawu lak nak ckp apa. . .hahaha. . .beng0ng je aku ney. . .ckp nak update bl0g tapi x tawu nak cyte pe. . .hahaha,,hurmm. . .sebenarnye dayah nak cyte cket pasal tarikh yang kat atas tu. . .tapi korunk jgn salah faham lak. . .tarikh tu bkn besday dayah tapi ada la tarikh yang agak bermakna dalam hidup dayah. . .memg tiap2 ta0n tarikh tu x penah dayah lupa..tersemat je dalam aty ney hah. . .hehehe
0key la, ,k0runk layan je lagu kat bawah ney. . .khas dayah kasi kat k0runk. . ^_^




video