Monday, 5 December 2011

dulu dan sekarang

assalamualaikum semua...
sebenarnya dayah nak cyte pasal  telefon bimbit..paling senang fon la. .budak2 zaman skunk kalo x de fon memang x boley diam an. .ad je sanggop wat macam2 untuk dapatkan telefon bimbit an. .tg0k skunk pelajar skola rendah pon da ad f0n. .dayah dulu f0rm 1 baru merasa ada f0n sendiri tu p0n belas ehsan dari kakak dayah tu. .hehe. .yela kecik da gatal nak guna f0n sgt an. .dye pon kasi la yang f0n dye da gne. .buruk pulak tu. .nasib la time uwh x banyak sgt fon yang canggih ni. .kira time uwh dayah guna f0n mahal lagi la dar! kawan2 yang lain. .haha. .n ney la fon yang first time dayah guna dlu

l
l
l
V

haa,,ney la f0n yg first dayah guna masa form 1


tapi an dayah sempat guna 2 ta0n lebih je fon ney sbb kne curi kat bus st0p. .takot gak nak balik umah time tu sbb x tawu macam mana nak ckp ngan mak abah. .nasib la balik tu kena marah jap je..mgkin ad hikmahnye kot. .yela time yang sama tu dayah da nak PMR pon. .pandai pencuri tu an. .sedih gak la x de f0n. .asy!k guna yang mak je. .maklum la. .gah gatal an time uwh. .tapi skunk da x lagi. .hehe. .pas je exam tu dayah dapat f0m akhirnye. .tu pon bekas abg dayah guna jgk. .sedih betol dapat fon yg bekas da guna. .haha. .n ney la f0n tu..

l
l
l
V

mase f0rm 4. .kira canggih gak la. .hehe


da dapat f0n ney pew ag..maen blutut la an. .yela gah bodoh time uwh. .yang last tu time sambut ary raya kat skola. .ape ag, ,sakan la kte0rg main blutut gambar la, ,lagu la sampai msok virus f0n ney. .guna je makan kredit. .last2 da x tahan tukar lak ke f0n ney. .tu pon bekas akak gak. .dayah ney mcm pengemis je an. .haha. .niey la fon dayah guna sampai habis SPM. .

l
l
l
V

guna lagi skunk sbgai fon ke 2



dapat ja result apa lagi. .mintak hadiah la dari akk n abg. .dapat la RM 450. .da dapat tu terus la g beli f0n baru. .hehe. .mula nak beli bb tapi duit x ck0p. .nak beli XPERIA tp 500 lebih time tu..jadi dayah amik je la SAMSUNG CHAT 335 ni. .sbb dye ad wifi..senang cket nak guna internet free t. .
n ney la f0n terbaru dayah. .tapi da burok da skunk. .haha

l
l
l
V

f0n kesayangan dari usaha sendiri


habis sudah cyte dayah. .tggu t pilak yang terbaru dengan f0n yg terbaru iPhone 4. .hehe(berangan je)


2 comments:

  1. Sy start guna fon ketika umur 18..abg memang tak bagi guna fon...beberapa hari pas birthday bulan 1, baru dapat fon..fon biasa2 je la..hehe ^_^

    p/s : asalkan boleh kol and mesej..cukuplah... ^_^

    ReplyDelete
  2. hehehe..biasa la..
    gah gatal time tu..haha

    ReplyDelete