Sunday, 3 June 2012

Berita Gembira



assalamualaikum semua..

dah lama agaknye x update blog ney...hampir 6 bulan jugak laa kan...sllu bz dgn study mana lagi dengan futsal...kalau ikutkan hati memg x nak main futsal tuh..dah la kaki bengkak pastu panas pilak..huhuh!! memang x tahan...di sebabkan mark utk final exam je dayah terpaksa relakan hati ney main jugak futsal tuh...ayat x macam x rela je laa..hahaha...

alamak...malalut panjang pulak..hahaha
dah lama nak nak buat entri tentang berita yang mengembirakan ney..tapi hari ney baru sempat..dah hampir sebulan pon..haha...sebenarnya dayah ada 2 berita gembira..
first ialah dayah dapat hostel lagi sem depan..mesti korang x percaya kan..tp ney la kenyataannya dan ramai jugak yg pertikaikan tetang ney..kalo ikutkan hati memang sedih laa..nampak sangat yg dayah ney jahat..tp kalo kena tangkap pasal pakaian tu memg biasa la..heee..mesti korang pon x percayakan..tp tgok laa sendiri buktinya..haha..

amacam??hahaha

berita gembira yg ke dua ney x de laa gembira sgt..sedih lagi byk kot..korang mesti x sabar nak tawu kan2..hahaha..sedih weh nak cyte..sebenarnya dayah dapat interview SPA untuk 10 JAWATAN SEPARA PERUBATAN...kalau ikutkan hati,,dayah memang x nak..dayah nak habiskan DIPLOMA AKAUNTANSI dulu..tp x kan nak tolak rezeki yg dah datang kan..gaji pon tinggi..kuar je dah ada jawatan PEGAWAI PERUBATAN..bukan senang kan...2 hari sebelom dapat interview tu dayah sedih je tgok member2 dapat interview tp dayah x..apa lagi..dayah pon terus la amik fon mcj abang suruh dye try check dapat ke x...tgok bertapa jeleznya tgok kwn2..terok kan..hahaha..tggu 2 hari je lepas tu mak call dayah dapat interview..ya Allah,,terkejut gilaa sampai nangis..nangis sbb dayah x nak!!!time tu pulak nak exam..pikiran punya la serabut..nak nangis..along pulak suruh diet..hahaha..bodoh kan dayah..
tp masa yg sama dayah tetap bersyukur dgn kurnian tuhan kepada dayah..bkn senang kan..
dan tulah 2 berita yg dayah nak kongsikan ^_^



No comments:

Post a Comment